tags on every page of your site. -->

Printed From:

Nagy Fejfájás Teszt

Fejfájásunk annyi mindentől lehet. Ráadásul mindenkire másképp hat.

Minél jobban megértjük a fejfájás mögött húzódó okokat, annál hatékonyabban tudunk tenni ellene. Ha pedig pontosan ismerjük saját reakciónkat, viselkedésünket ezekben a kellemetlen helyzetekben, annál könnyebben válhatunk elviselhetővé önmagunk és mások számára.

Tesztünkkel neked is szeretnénk segíteni, hogy közelebb kerülj a fejfájásmentes élethez. Jöhetnek a kérdések?

Nagy Fejfájás Teszt

Hogyan működik a teszt?

  1. Mondd el, milyen a fejfájós éned!
  2. Tudd meg, melyik csoportba tartozol!
  3. Nézd meg a többiek eredményét!
A kérdéssor nem helyettesíti a szakemberrel történő konzultációt!
1 / 7. kérdés
Előző Következő

Veled mit tesz a fejfájás általában?

Neked mi szokott beválni olyankor?

Szerinted milyen állat vagy, ha éppen fáj a fejed?

Képzeld el, hogy nagyon fáj a fejed, de neked kell vigyáznod tíz eleven óvodásra? Mit tennél?

Ha vitába keveredsz fejfájósan, annak mi a legvalószínűbb kimenetele?

Milyen gyakran szokott fájni a fejed?*

*Ha rendszerességgel előforduló fejfájást tapasztal, akkor ajánlott orvoshoz fordulni.

Mi jellemző a leginkább a fejfájásaidra?

A te típusod

Lejátszás
Videó

Az elbújós

Nem tudjuk, általában társasági ember vagy-e, rengeteg ismerőssel online és offline, vagy inkább amolyan visszahúzódó alkat. De a válaszaid azt mutatják, fejfájástól szenvedve inkább az egyedüllétre szavazol. Magadra húzod a takarót a szobád mélyén, kirakod a „ne zavarjanak” táblát, elbújsz a világ elől.

Mielőtt fejfájástól gyötörve legközelebb elrejtőznél a szennyeskosárban, vagy hasonló akcióba kezdenél, próbálj ki néhány bevált praktikát (tippeket ezen a weboldalon is találsz). ELBÚJÓS típusként is számíthatsz rá.

Lejátszás
Videó

A morcos

Lehet, hogy te is azok közé tartozol, akiket nagy türelemmel és sok nyugalommal áldott meg a sors, és általában a béke szigete vagy. A válaszaid alapján azonban úgy tűnik, ha beüt egy kellemetlen fejfájás, ez bizony felborulhat, és előkerülhet az ingerült, ingerlékeny éned is.

Rákiabálni valakire egy semmiségért, hangosan mérgelődni apróságokon, kiengedni a gőzt néhány erősebb kifejezéssel: talán magadra ismersz egyik-másik helyzetben…

Ha legközelebb utolér egy kellemetlen fejfájás, javasoljuk, próbálj ki néhány gyakran eredményes praktikát (ezen a weboldalon is találsz egy listát), mielőtt megint a MORCOS éned venné át a hatalmat…

Lejátszás
Videó

A szétszórt

Ezerszer csinálta már, a kisujjában van, most mégis elrontja, kiönti, leejti, elfelejti, félremondja, rosszul írja… Elég gyakori, hogy egy fejfájás ilyen hatással van valakire. A válaszaid alapján valószínűsíthető, hogy nálad is ez a helyzet.

De ne csüggedj! Ha beüt egy fejfájás, nem muszáj félretenned minden munkát, attól félve, hogy csak elrontanád. Próbáld ki azokat az egyszerű tippeket, amiket itt az oldalon is megtalálsz! A SZÉTSZÓRT típusúaknak is jó megoldás.

Lejátszás
Videó

A lehangolt

Minden egy nagy butaság, a világ szürke és reménytelen, igazából semminek nincs értelme. Vannak, akiknek annyira elveszi a kedvét egy fejfájás, hogy átmenetileg ilyen gondolatokkal szomorkodnak. A válaszaid alapján úgy látszik, erre te is hajlamos lehetsz.

De fel a fejjel – és nem a fájóssal! Ha utolér egy kínzó fejfájás, próbáld meg elmulasztani a legegyszerűbb bevált praktikákkal. Ilyen tippeket ezen az oldalon is találsz, hogy ne legyél LEHANGOLT.

Lejátszás
Videó

A szenvedős

Vannak, akiket nagyon zavar a fájdalom, és ha utoléri őket például egy fejfájás, szinte nem is tudnak másra gondolni. Ezért kénytelenek időt kérni, és csendben szenvedni, amíg a kellemetlenség el nem múlik.

A válaszaid alapján úgy tűnik, te is ebbe a csoportba tartozol. De engedd meg, hogy javasoljunk valamit: amikor beletörődve szenvednél egy bosszantó fejfájás miatt, próbáld ki azokat az egyszerű fájdaloműző módszereket, amelyeket ezen a weboldalon is megtalálsz. Hogy ne maradj túl sokáig SZENVEDŐS.

Lejátszás
Videó

A lassú

Folytatnád a munkát, de csikorognak a fejedben a fogaskerekek. Fáziskéséssel jutnak eszedbe a legegyszerűbb dolgok is. Csak bámulsz magad elé, és mire észbe kapsz, elszaladt egy fél óra úgy, hogy semmit sem tudtál csinálni… A válaszaid alapján rád körülbelül ez jellemző, ha utolér egy kínzó fejfájás.

Érthető, hogy ilyenkor ennyire lelassulsz, de javasoljuk, próbálj néhány praktikus módszerrel javítani a helyzeten. Tippeket ezen a weboldalon találsz, akkor is, ha éppen a LASSÚ típusba tartozol.

Videógyűjtemény

Az Algoflex Nagy Fejfájástesztjén megkérdeztük, mitől fáj az emberek feje. Eddig több mint 34 ezer válasz érkezett be*. Nézd meg az utcai interjúkat, a fejfájós karaktereket színészeink előadásában és a teszt végeredményét!

Lejátszás
Videó
Lejátszás
Videó
Lejátszás
Videó
Lejátszás
Videó
Előző
Előző
Következő
Következő

Nézd meg a többi típust is

Nézd meg a fejfájós karaktereket színészeink előadásában és a teszt végeredményét!

Lejátszás
Videó

Melyik Algoflexet válasszam?

Algoflex Forte Dolo

Maximális hatóanyag tartalom**

Jól ismert* Hatékony** 400 mg ibuprofén

Az Algoflex Forte Dolo 400 mg filmtabletta maximális hatóanyag-tartalmának köszönhetően hatékony megoldást jelent fájdalomcsillapításra és gyulladáscsökkentésre.**

További részletek

Algoflex Duo

Koffeinnel, ami lendületet ad

Gyors Hatékony** 400 mg ibuprofén + 100 mg koffein

Az Algoflex Duo 400 mg ibuprofén, 100 mg koffeinnel kombinálva még gyorsabb és erősebb fájdalomcsillapítást nyújt a 400 mg monokomponensű ibuprofénhez képest.

További részletek

Algoflex Rapid

Könnyen lenyelhető, gyorsan ható lágy kapszula

Lágy kapszula Könnyen lenyelhető Gyors

Az Algoflex Rapid 400 mg lágy kapszula könnyen lenyelhető és bevétele után az oldott hatóanyag azonnal felszabadul, így gyorsabban jut el a fájdalom helyére, mint a hagyományos tabletta bevétele esetén.

További részletek

További tippek a fejfájás enyhítésére

Neked mi szokott beválni? Ötletek fejfájás esetére.

Mit tegyünk, ha gyötör a fájdalom?

Mit tegyünk, ha gyötör a fájdalom?

Szúr, lüktet, nyom, hasogat… A fejfájás sokféle lehet, sokféleképpen törhet az emberre, és számos egyéb tünettel is társulhat. Egy azonban közös a problémákban: általában törekedni szeretnénk a fejfájás kezelésére és a fájdalom mihamarabbi megszüntetésére.

A migrén nem egyszerű fejfájás, sokkal több annál

A migrén nem egyszerű fejfájás, sokkal több annál

Ilyenkor nem csupán a fájdalom az, ami kellemetlenségeket okoz, hiszen több kísérő tünet is megjelenhet. A leggyakoribbak ezek közül a lüktető fejfájás, fény- és zajérzékenység, hányás és a csökkent energiaszint.

Post-COVID szindróma – mit tehetek ellene?

Post-COVID szindróma – mit tehetek ellene?

A pandémia emlékei még mindenkiben élénken élnek. Hiába hagytuk a hátunk mögött a járványról elhíresült 2020-as évet, újabb és újabb vírusvariánsok bukkannak fel szerte a világon. Egyszóval a COVID-19 nem tűnt el és valószínűleg elég sokáig velünk marad. A COVID utáni tünetekről azonban kevesebb szó esik, pedig a...