Algoflex-M

Kombinált megoldás menstruációs fájdalomra

 • Menstruációs fájdalom
 • Kombinált hatás
 • 12 éves kortól

Az Algoflex-M tabletta kombinált kiszerelésének köszönhetően egyszerre csillapítja a menstruációval járó fájdalmakat, valamint oldja az alhasi görcsöket.

HOL KAPHATÓ?

Miért az Algoflex M tabletta?

Információ ikon

Részletes termékismertető

Adagolás ikon

  Menstruációs panaszok kezelésére a javasolt egyszeri adag: 1 db ibuprofén tartalmú rózsaszínű hosszúkás filmtabletta (400 mg ibuprofén) és 1 db drotaverin tartalmú sárga hosszúkás tabletta (80 mg drotaverin) egyszerre bevéve. Az egyszeri adag szükség esetén 4-6 óránként ismételhető.

  Egyszeri dózis ikon

  Egyszeri dózis:

  1-1 db filmtabletta (400 mg ibuprofén és 80 mg drotaverin-hidroklorid)

  Maximális napi dózis

  Maximális napi dózis:

  Maximális napi dózis (12-18 éves korosztálynál): 2-2 db filmtabletta (800 mg ibuprofén és 160 mg drotaverin-hidroklorid)

  Maximális napi dózis (18 éves kortól): 3-3 db filmtabletta (1200 mg ibuprofén és 240 mg drotaverin-hidroklorid)

Fogaskerék ikon
Stopperóra ikon
  Összetevők ikon

  Aktív összetevők

  Az Algoflex-M tabletta hatóanyagai az ibuprofén és a drotaverin. Két hatóanyagának köszönhetően csökkenti a menstruációs fájdalmakat és oldja az alhasi görcsöket.

  Az ibuprofén az úgynevezett nem-szteroid gyulladáscsökkentő szerek közé tartozik. Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és lázcsillapító hatással rendelkezik. A magyar fejlesztésű drotaverin különlegessége, hogy közvetlenül a menstruációs fájdalom okát jelentő simaizom görcsöt szünteti meg és ezen keresztül csillapítja a fájdalomérzetet, míg a fájdalomcsillapítók jellemzően csak a fájdalomérzetet enyhítik, vagy mulasztják el1.

  Kémcső ikon

  Egyéb összetevők
Villanykörte ikon

  Fontos, hogy mielőtt elkezded használni a termékeinket, figyelmesen olvasd el a betegtájékoztatónkat, amely számodra fontos információkat tartalmaz.

  LETÖLTÖM A BETEGTÁJÉKOZTATÓT
Kérdőjel ikon

Gyakran ismételt kérdések

 • A fájdalom a szervezetünk egyik fontos tájékoztatása. Segítségével információt kapunk külső és belső környezetünkről. A fájdalom tehát kellemetlen, de hasznos védekező reakció is egyben. Ma már számos fájdalomcsillapítási megoldás áll rendelkezésre, ezért a fájdalom hosszantartó tűrése felesleges. Nagymértékben rontja életminőségünket, negatívan hat közérzetünkre, ezáltal életünk minden területén változásokat idéz elő, koncentrálóképességünk csökken, ingerlékenységünk viszont nő. Az Algoflex termékcsalád különböző fájdalmakra kínál hatékony segítséget.

 • Az Algoflex-M tabletta elsődleges (egyéb betegséggel nem magyarázható) menstruációs fájdalmak és alhasi görcsök kezelésére, illetve másodlagos (egyéb betegség következtében kialakuló) menstruációs fájdalmak és alhasi görcsök kiegészítő kezelésére szolgál.

 • Az Algoflex-M 6x6 db-os kiszerelésben kapható a gyógyszertárakban.

 • Gyermekeknek 12 éves kor alatt nem adható!

 • A menstruációs fájdalom, görcs első jeleinél érdemes elkezdeni a kezelést. Ibuprofén tartalma miatt a gyomor-bélrendszeri mellékhatások csökkentése érdekében célszerű a tablettát étkezést követően bevenni.

 • Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve, ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

  Az Algoflex-M tabletta alkalmazása a terhesség harmadik trimeszterében (a terhesség utolsó 3 hónapjában) ellenjavallt. A terhesség első és második trimeszterében csak nagyon indokolt esetben adható. Terhességet tervező nőnek vagy a terhesség első, illetve második harmadában a legkisebb hatékony adagot a lehető legrövidebb ideig kell alkalmazni.

  Az ibuprofén nagyon alacsony koncentrációban jelenik meg az anyatejben, a drotaverin szoptatás alatti alkalmazására nincs adat, így a készítmény adása nem javasolt szoptatás során.

Hasonló termékeink

Cikkeink

 • Találatok száma: 19

 • Találatok száma: 8

 • Találatok száma: 3

 • Találatok száma: 7

 • Találatok száma: 1