tags on every page of your site. -->

Printed From:

Fülfájás gyermekkorban

Középfülgyulladás, a gyakori ok

A fülfájás igen gyakori probléma gyermekkorban, mely akár komolyabb betegség jele is lehet. Ha a csöppség füle fáj, önkéntelenül is hallószervéhez kapkodhat, és ehhez párosuló nyűgössége, rossz közérzete is jelezheti a gondokat annak ellenére is, hogy egészen kis gyerkőcről van szó, aki még beszélni sem tud, nemhogy pontosan megfogalmazni, mi a baja.

Mint tudjuk, a kicsik még könnyebben kapnak el fertőző betegségeket fejlődésben lévő immunrendszerük miatt – az egyik leggyakoribb fertőző gyermekkori betegség pedig épp az akut középfülgyulladás, amely fülfájást is okoz, és a szintén gyakori felső légúti megbetegedések szövődményeként is kialakulhat.

Olyannyira elterjedt betegségről beszélünk a középfülgyulladást illetően, hogy a kórházi kezelést igénylő panaszok között ez a probléma hazánkban a harmadik helyen áll a gyermekek körében. Leginkább hat hónapos és két éves kor között kell számolnunk ezzel a betegséggel, főként a téli időszakban.

Miért kell aggódni?

Ha a betegség túlzottan elhúzódik, és a gyermek nem kap megfelelő kezelést, halláskárosodás is előfordulhat, de a gennyesedő gyulladás akár életveszélyes kimenettel is járhat.

A legnagyobb problémát okozza, hogy csecsemőkorban nehezen fedezhetők fel a helyi tünetek, melyek a konkrét betegségre utalnának. Kisgyermekek esetén a betegség lázzal jár, és halláscsökkenés is bekövetkezhet. Általános kísérő tünetek között említhetjük a hányingert, hányást, laza székletet, hasmenést, gyengeséget, ingerlékenységet.

Mi a teendő, ha fülfájás kínozza gyermekünket?

Tekintettel arra, hogy a középfülgyulladás igen gyakori, de komoly betegség, érdemes orvoshoz vinni gyermekünket fülfájás esetén, hogy szakember állapíthassa meg a panaszokat kiváltó pontos okot, mielőtt súlyos szövődmények alakulnának ki a tünetek elhanyagolása miatt.

Ha kiegészítő tüneti kezelésre törekszünk, és gyorsan könnyíteni szeretnénk gyermekünk kellemetlen fájdalmain vagy lázán, amíg a szakorvosi segítséget megkapjuk, az Algoflex Baby szuszpenzió hatékony megoldás lehet. Ez a termék vény nélkül kapható, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és lázcsillapító hatással rendelkezik, így kiválóan alkalmas gyermekek fájdalom- és lázcsillapítására 3 hónapos kortól.

Ne hagyja, hogy a fájdalom kínozza gyermekét – válasszon professzionális és biztonságos fájdalomcsillapító megoldást, valamint forduljon időben orvoshoz!

SAHU.IBU.19.11.0452b (2019.11.25)

Gyermek láz- és fájdalomcsillapítás

Ezt ajánljuk gyermek láz- és fájdalomcsillapításra

Algoflex Baby

Algoflex Baby

Segítség a legkisebbeknek

Hatékony lázcsillapító 3 hónapos kortól Könnyű adagolás

Az Algoflex Baby 20 mg / ml belsőleges szuszpenzió már 3 hónapos kortól adható, és segítségével hatékonyan csillapíthatjuk a lázat, közepesen erős fájdalmat – pl. torok-, fog-, fül-, fej- és fogzáskor jelentkező fájdalmakat is.

További részletek