tags on every page of your site. -->

Printed From:

Fogzási fájdalom

Fogzási fájdalom és fogfájás gyermekek esetén

A fogzás a legtöbb csecsemőt – és a körülöttük élő családot is – megviseli. Körülbelül 4-8 hónapos kor körül kezdenek kibújni az első fogacskák, és 2-3 éves korig is eltarthat, míg a nagy, hátsó fogak is megjelennek. Egyes szülők arról számolnak be, szinte észrevétlenül történik mindez. Ők a szerencsésebbek, és egyáltalán nincsenek sokan… A legtöbb anya és apa jó pár álmatlan éjszakát, és legalább annyi nehéz nappalt tudhat maga mögött, mire végre minden fog előbújik.

A fogzás ráadásul számtalan egyéb kísérő tünettel járhat együtt, melyeket néha nem is annyira könnyű azonosítani a kiváltó okkal. Ezek lehetnek például hasmenés, laza széklet, köhögés, fokozott nyáladzás, láz, étvágytalanság, orrfolyás, nyugtalanság, alvási nehézségek stb.

Mit tehetünk a fogzási fájdalmak enyhítésére?

A fogzás alatt fellépő fájdalmak és láz csillapítására a legnehezebb napokon természetesen gyógyszeres segítséget is igénybe vehetünk. Az Algoflex Baby szuszpenzió alkalmas a fogzási fájdalmak és ebből eredő láz csillapítására is. Ugyan a fogzás összes terhét nem veheti át egy patikában kapható szer, de ha szeretné, hogy gyermeke legalább időlegesen megszabaduljon a fájdalomtól, próbálja ki az ibuproféntartalmú Algoflex Baby-t, mely fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és lázcsillapító hatással is rendelkezik.

Ha egyéb trükköket is kipróbálna a gyógyszeres fájdalomcsillapítás kiegészítéseként, adunk pár tippet:

  • Adjon gyermekének hűsítő rágcsálnivalókat: hideg répát, almát, uborkát, dinnyét – vagy próbálja ki a bababoltokban kapható, speciálisan erre a célra szánt hűthető rágókákat is;
  • Ujjaival megpróbálhatja óvatosan megmasszírozni a kicsi ínyét, de előtte feltétlenül mosson kezet;
  • Kipróbálhatja a gyógyszertárakban kapható hűsítő géleket is, az, hogy kinek melyik márka válik be leginkább, csak a gyermektől függ;
  • Néhány baba esetében a cumizás is enyhíti a fájdalmakat, bár sok érv szól e módszer ellen.

És mi történik, ha kihullnak a tejfogak?

Talán úgy tűnhet, épphogy túlesett a gyerek a fogzáson, és máris kezdődik minden elölről: a fogváltás időszaka. A tejfogak kiperegnek, a csontfogak megjelennek, újabb fájdalmak, újabb tünetek… Nem is beszélve a fogak romlásáról, amely persze megint csak kellemetlenségeket okoz gyermekünknek.

Az Algoflex Baby szuszpenzió akár 12 éves korig alkalmas arra, hogy a fogzásból és fogfájásból adódó fájdalmakat csillapítsa. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a fájdalomcsillapítás mindenre megoldás: a fogakra vigyázni kell – már egészen kisgyermekkortól; a fogak ápolását, a helyes táplálkozás hangsúlyozását pedig első helyen kell kezelnünk, ha a további procedúráktól és fájdalmaktól szeretnénk megkímélni gyermekeinket.

SAHU.IBU.19.11.0452b (2019.11.25)

Gyermek láz- és fájdalomcsillapítás

Ezt ajánljuk gyermek láz- és fájdalomcsillapításra

Algoflex Baby

Algoflex Baby

Segítség a legkisebbeknek

Hatékony lázcsillapító 3 hónapos kortól Könnyű adagolás

Az Algoflex Baby 20 mg / ml belsőleges szuszpenzió már 3 hónapos kortól adható, és segítségével hatékonyan csillapíthatjuk a lázat, közepesen erős fájdalmat – pl. torok-, fog-, fül-, fej- és fogzáskor jelentkező fájdalmakat is.

További részletek