tags on every page of your site. -->

Printed From:

Fájdalom körkép – Fogyasztói
kutatások eredményei

Mit szedünk a fájdalomra? – kvantitatív kutatás eredményei

Valamilyen típusú és mértékű fájdalommal szinte mindannyian találkozunk a mindennapokban. Általános érvényű megállapításnak hat, mégis fontos megfigyelni abból a szempontból, hogy miként érzékeljük a fájdalmat és hogyan viszonyulunk hozzá.

Egy 2020-as kvantitatív hazai kutatásban1 több mint 4000 főt kérdeztek meg arról, hogy milyen gyakran, milyen intenzitású és típusú fájdalommal küzdenek, és mivel kezelik a fájdalmaikat. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy milyen tényezők befolyásolják döntéseiket, amikor bizonyos vény nélkül kapható fájdalomcsillapítók mellett teszik le a voksukat.

A válaszadók 90%-a az elmúlt 12 hónapban is küzdött valamilyen fájdalommal, elsősorban fejfájással. A különböző korcsoport, nem, regionális és településtípus eloszlás szerinti reprezentatív mintával dolgozó kutatásból kiderül, hogy a fejfájós betegek 25%-a többé-kevésbé elégedetlen a korábban használt gyógyszerével.

Egy 2021. decemberi kutatás már inkább azt vizsgálta, hogy melyek a legfőbb döntést befolyásoló szempontok, ha a fejfájós beteg a gyógyszerek közül választ2. Az eredmények alapján kiderült, hogy 73%-uk elsőként a hatékonyságot és megfelelő hatást említi, mint legfontosabb szempont. 44% tartja fontosnak, hogy az adott gyógyszer többféle fájdalomra is használható legyen, és 36% említi elsőként a hatóanyagok mennyiségét és minőségét. Talán meglepő, de az árral kapcsolatos jellemzők nem szerepelnek az első három szempont között.

Arra a kérdésre pedig, hogy a beteg mi alapján cserélné le gyógyszerét egy másikra3 szintén nem az ár ad választ. A fejfájás elmulasztásánál továbbra is a legfontosabb szempontok a gyorsan fellépő hatás (42% elsőként említi), a hatás erőssége (12% elsőként említi) és a specializált megoldás (11% elsőként említi).

Nem csoda, hogy a betegek a lehető leghatékonyabb megoldást keresik, ezért a gyógyszergyártók is igyekeznek specifikus megoldásokat találni. Az Algoflex, mint fájdalomspecialista, a különböző hatóanyagkombinációkkal és gyógyszerformákkal más és más fájdalomtípusra kínál hatékony megoldást. Hisszük, hogy értjük és megértjük betegeinket, és segítünk nekik, hogy fájdalommentes, teljes életet élhessenek.

1 Fájdalomszegmentáció kvantitatív kutatás (Szinapszis, 2020)

2 Sanofi márkamegfigyelés kvantitatív kutatás (Inspira, 2021)

3 Sanofi márkamegfigyelés kvantitatív kutatás (Inspira, 2021)

MAT-HU-2300272 (2023.03.01.)

Fejfájás

Ezt ajánljuk fejfájásra

Algoflex Forte Dolo

Maximális hatóanyag tartalom**

Jól ismert* Hatékony** 400 mg ibuprofén

Az Algoflex Forte Dolo 400 mg filmtabletta maximális hatóanyag-tartalmának köszönhetően hatékony megoldást jelent fájdalomcsillapításra és gyulladáscsökkentésre.**

További részletek

Algoflex Duo

Koffeinnel, ami lendületet ad

Gyors Hatékony** 400 mg ibuprofén + 100 mg koffein

Az Algoflex Duo 400 mg ibuprofén, 100 mg koffeinnel kombinálva még gyorsabb és erősebb fájdalomcsillapítást nyújt a 400 mg monokomponensű ibuprofénhez képest.

További részletek

Algoflex Rapid

Könnyen lenyelhető, gyorsan ható lágy kapszula

Lágy kapszula Könnyen lenyelhető Gyors

Az Algoflex Rapid 400 mg lágy kapszula könnyen lenyelhető és bevétele után az oldott hatóanyag azonnal felszabadul, így gyorsabban jut el a fájdalom helyére, mint a hagyományos tabletta bevétele esetén.

További részletek