tags on every page of your site. -->

Printed From:

Algoflex-M

Algoflex-M

Kombinált megoldás menstruációs fájdalomra

Menstruációs fájdalmakra Két hatóanyag Kombinált hatás Gyors

Az Algoflex-M tabletta kombinált kiszerelésének köszönhetően egyszerre csillapítja a menstruációval járó fájdalmakat, valamint oldja az alhasi görcsöket.

Adagolás

Adagolás

Menstruációs panaszok kezelésére a javasolt egyszeri adag: 1 db ibuprofén tartalmú rózsaszínű hosszúkás filmtabletta (400 mg ibuprofén) és 1 db drotaverin tartalmú sárga hosszúkás tabletta (80 mg drotaverin) egyszerre bevéve. Az egyszeri adag szükség esetén 4-6 óránként ismételhető.

  • Egyszeri dózis: 1-1 db filmtabletta (400 mg ibuprofén és 80 mg drotaverin-hidroklorid)
  • Maximális napi dózis (12-18 éves korosztálynál): 2-2 db filmtabletta (800 mg ibuprofén és 160 mg drotaverin-hidroklorid)
  • Maximális napi dózis (18 éves kortól): 3-3 db filmtabletta (1200 mg ibuprofén és 240 mg drotaverin-hidroklorid)

Hatóanyag

Az Algoflex-M tabletta hatóanyagai az ibuprofén és a drotaverin. Két hatóanyagának köszönhetően csökkenti a menstruációs fájdalmakat és oldja az alhasi görcsöket.

Az ibuprofén az úgynevezett nem-szteroid gyulladáscsökkentő szerek közé tartozik. Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és lázcsillapító hatással rendelkezik. A magyar fejlesztésű drotaverin különlegessége, hogy közvetlenül a menstruációs fájdalom okát jelentő simaizom görcsöt szünteti meg és ezen keresztül csillapítja a fájdalomérzetet, míg a fájdalomcsillapítók jellemzően csak a fájdalomérzetet enyhítik, vagy mulasztják el1.

Hatóanyag
Hatóanyag

Alkalmazási javaslatok

A fájdalom a szervezetünk egyik fontos tájékoztatása. Segítségével információt kapunk külső és belső környezetünkről. A fájdalom tehát kellemetlen, de hasznos védekező reakció is egyben. Ma már számos fájdalomcsillapítási megoldás áll rendelkezésre, ezért a fájdalom hosszantartó tűrése felesleges. Nagymértékben rontja életminőségünket, negatívan hat közérzetünkre, ezáltal életünk minden területén változásokat idéz elő, koncentrálóképességünk csökken, ingerlékenységünk viszont nő. Az Algoflex termékcsalád különböző fájdalmakra kínál hatékony segítséget.
Az Algoflex-M tabletta elsődleges (egyéb betegséggel nem magyarázható) menstruációs fájdalmak és alhasi görcsök kezelésére, illetve másodlagos (egyéb betegség következtében kialakuló) menstruációs fájdalmak és alhasi görcsök kiegészítő kezelésére szolgál.
Az Algoflex-M 6x6 db-os kiszerelésben kapható a gyógyszertárakban.
Gyermekeknek 12 éves kor alatt nem adható!
A menstruációs fájdalom, görcs első jeleinél érdemes elkezdeni a kezelést. Ibuprofén tartalma miatt a gyomor-bélrendszeri mellékhatások csökkentése érdekében célszerű a tablettát étkezést követően bevenni.
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve, ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Az Algoflex-M tabletta alkalmazása a terhesség harmadik trimeszterében (a terhesség utolsó 3 hónapjában) ellenjavallt. A terhesség első és második trimeszterében csak nagyon indokolt esetben adható. Terhességet tervező nőnek vagy a terhesség első, illetve második harmadában a legkisebb hatékony adagot a lehető legrövidebb ideig kell alkalmazni.

Az ibuprofén nagyon alacsony koncentrációban jelenik meg az anyatejben, a drotaverin szoptatás alatti alkalmazására nincs adat, így a készítmény adása nem javasolt szoptatás során.
Betegtájékoztató

Betegtájékoztató

Töltse le a betegtájékoztatót!

Hol kapható?

Hol kapható?

Nézze meg, hol tudja beszerezni a vény nélkül kapható Algoflex fájdalomcsillapító termékeket!