tags on every page of your site. -->

Printed From:

Algoflex Baby

Algoflex Baby

Segítség a legkisebbeknek

Gyermek láz- és fájdalomra Hatékony lázcsillapító 3 hónapos kortól Könnyű adagolás

Az Algoflex Baby 20 mg/ml belsőleges szuszpenzió a folyadék gyógyszerformának köszönhetően könnyen bevehető és lenyelhető. Már 3 hónapos kortól adható, és segítségével hatékonyan csillapíthatjuk a lázat, közepesen erős fájdalmat – pl. torok-, fog-, fül-, fej- és fogzáskor jelentkező fájdalmakat is, illetve málna ízesítésű.

Adagolás

Adagolás

Láz és fájdalom csillapítására a napi adag testtömegkilogrammonként (ttkg) 20-30 mg ibuprofén, szájon át, több részletre elosztva. A gyermek életkorától függően a gyógyszert a következő adagokban kell alkalmazni a mérőszámokkal ellátott fecskendő segítségével:

  • 3-5 hónapos csecsemők (5 ttkg felett): az ajánlott dózis 50 mg ibuprofén (2,5 ml Algoflex Baby 20 mg / ml belsőleges szuszpenzió) naponta kétszer
  • 6-11 hónapos csecsemők: az ajánlott dózis 50 mg ibuprofén (2,5 ml Algoflex Baby 20 mg /ml belsőleges szuszpenzió) naponta háromszor
  • 1-3 éves gyermekek: az ajánlott dózis 100 mg ibuprofén (5 ml Algoflex Baby 20 mg / ml belsőleges szuszpenzió) naponta háromszor
  • 4-6 éves gyermekek: az ajánlott dózis 150 mg ibuprofén (7,5 ml Algoflex Baby 20 mg / ml belsőleges szuszpenzió) naponta háromszor
  • 7-9 éves gyermekek: az ajánlott dózis 200 mg ibuprofén (10 ml Algoflex Baby 20 mg / ml belsőleges szuszpenzió) naponta háromszor
  • 10-12 éves gyermekek: az ajánlott dózis 300 mg ibuprofén (15 ml Algoflex Baby 20 mg / ml belsőleges szuszpenzió) naponta háromszor

Hatóanyag

Az Algoflex Baby szuszpenzió hatóanyaga az ibuprofén, mely az úgynevezett nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek közé tartozik. Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és lázcsillapító hatással rendelkezik.

Az ibuprofén számos gyógyszerformában (tabletta, szuszpenzió, krém) kapható önmagában vagy kombinációban. Magyarországon vény nélkül kapható a legtöbb ibuprofén tartalmú gyógyszer, napi 1200 mg-ot meg nem haladó dózisban széles körben alkalmazható különböző állapotok kezelésére, úgymint heveny fájdalom, láz, meghűlés.1 Az Algoflex többféle ibuprofén készítményt kínál, amelyben megtalálható a folyamatos hatóanyagleadásra képes retard formátum, vagy a gyomorkímélő lágy kapszula is.

Hatóanyag
Hatóanyag

Alkalmazási javaslatok

A fájdalom a szervezetünk egyik fontos tájékoztatása. Segítségével információt kapunk külső és belső környezetünkről. A fájdalom tehát kellemetlen, de hasznos védekező reakció is egyben. Ma már számos fájdalomcsillapítási megoldás áll rendelkezésre, ezért a fájdalom hosszantartó tűrése felesleges. Nagymértékben rontja életminőségünket, negatívan hat közérzetünkre, ezáltal életünk minden területén változásokat idéz elő, koncentrálóképességünk csökken, ingerlékenységünk viszont nő. Az Algoflex termékcsalád különböző fájdalmakra kínál hatékony segítséget.
Az Algoflex Baby szuszpenzió 3 hónapos kortól 12 éves korig, gyermekek fájdalom- és lázcsillapítására alkalmas. Az Algoflex Baby szuszpenzió csillapítja a védőoltások, illetve különféle állapotok kapcsán jelentkező lázat, valamint alkalmas közepesen erős fájdalom (torokfájás, fogfájás vagy fogzási fájdalom, fejfájás, illetve más típusú fájdalmak, például ficam, rándulások, fülgyulladás stb. kapcsán jelentkező fájdalom) csillapítására.
Az Algoflex Baby 100 ml-es kiszerelésben kapható a gyógyszertárakban.
A készítmény gyermekek számára készült, azonban felnőttek is szedhetik.
A készítmény bevehető étkezéskor és étkezéstől függetlenül is. Érzékeny gyomor vagy emésztőrendszeri problémák esetén ajánlott a készítményt étellel együtt bevenni.
Bár a készítmény gyermekek számára készült, felnőttek is szedhetik. Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve, ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Az Algoflex Baby szuszpenzió alkalmazása a terhesség harmadik trimeszterében (a terhesség utolsó 3 hónapjában) ellenjavallt. A terhesség első és második trimeszterében csak nagyon indokolt esetben adható. Terhességet tervező nőnek vagy a terhesség első, illetve második harmadában a legkisebb hatékony adagot a lehető legrövidebb ideig kell alkalmazni.

Az ibuprofén és bomlástermékei kis mennyiségben kiválasztódnak az anyatejbe. Mivel mindeddig nincs tudomásunk arról, hogy a csecsemőre káros hatást fejtene ki, ezért az ibuprofén rövid távú alkalmazásakor általában nem szükséges a szoptatás megszakítása.
Betegtájékoztató

Betegtájékoztató

Töltse le a betegtájékoztatót!

Hol kapható?

Hol kapható?

Nézze meg, hol tudja beszerezni a vény nélkül kapható Algoflex fájdalomcsillapító termékeket!