Printed From:

Te is szereted a gyors megoldásokat? Mindig sietsz, próbálsz időt spórolni, nem akarsz várni? Akkor miért ne választanád a gyors megoldást akkor is, ha fáj a fejed?
Az Algoflex Rapid lágyzselatin-kapszulában lévő oldott hatóanyag azonnal felszabadul, gyorsabban csillapítva így a fájdalmat.

SAHU.IBU.19.09.0347 (2019.09.19.)


Fronthatás van, ezért fáj a fejem?

Régóta tudjuk, hogy az időjárás hatással van az emberi szervezet működésére. Az idősebbek gyakran mondogatják: „fáj minden porcikám”. De mi okozhatja a fájdalmakat? A frontok olyan légköri képződmények, amely hideg és meleg légtömegek határán alakulnak ki. A környezetünk változásai szervezetünket alkalmazkodási mechanizmusok beindítására kényszerítik.


Stresszes élet(mód) és fejfájás – kéz a kézben?

Egyes kutatások szerint a stresszes életmód a fejfájás egyik legjellemzőbb ”társbetegsége”. A gyakori fejfájással küzdők nem csak magas stresszről, de szorongásról, depresszióról, alvásproblémákról is beszámolnak – habár nem bizonyított, hogy a tyúk vagy a tojás volt-e előbb, azaz: egyik tünet a másikból fakad-e, és ha igen, melyik indukálja a másikat.


Én bírom a fájdalmat! De kell ez nekem?

Képzelje el, hogy hirtelen megfájdul a feje, és Ön nem tesz semmit, csak vár, hogy magától elmúljon a kínzó érzés. Nem szeretne gyógyszert bevenni, és amúgy is: Ön biztosan erősebb a fájdalomnál, egy kis fejfájás pedig még senkinek sem ártott meg igazán!


Hát- és derékfájás, mint munkahelyi ártalom

A hát- és derékfájás az ülőmunkát végzők munkaköri leírásának része lehetne. Napjainkban rengeteg időt töltünk a számítógép előtt görnyedve: egész nap a munkahelyen, majd otthon, akár kikapcsolódásként is. Ennek azonban számtalan mellékhatása van, mely akár komoly fájdalommal is együtt jár – ilyen a hát- és derékfájás is, mely az egyik leggyakoribb munkához köthető egészségügyi probléma a 45 év alattiak körében.


Nyár, szabadság, fesztivál – ne hagyd, hogy a fejfájás közbeszóljon!

Viszlát mindennapi rutin, helló vakáció, üdv szabadság! Itt a nyár, forró nappalok és kellemesen hűsítő éjszakák, végre eljön a nagy nyaralások és fesztiválok ideje is. A szabadtéri programok szinte mindenkit feldobnak, segítenek kiszakadni a szürke hétköznapokból, és elfeledhetjük kicsit mindennapi gondjainkat, hiszen ilyenkor – ha csak egy rövid időre is – végre a felszabadult kikapcsolódásra koncentrálhatunk.


Kiesni a munkából hát - vagy derékfájás miatt? Az Algoflex Izom+Ízület hatóanyag-leadása folyamatos,
így hosszan tartó fájdalomcsillapító hatást nyújthat. A fájdalom ellen dolgozik folyamatosan.

SAHU.IBU.19.03.0118 (2019.03.12)


Kutatás a fejfájással küzdők körében

Az INSPIRA RESEARCH KFT. a SANOFI- AVENTIS Zrt. megbízásából 2018. májusában végzett egy OTC Brand monitor kutatást a fejfájással küzdők körében Magyarországon.
Összesen 300 főt (hibahatár:+/-6%) kérdeztek meg, akik az elmúlt 6 hónapban fejfájásban szenvedtek. A kutatás módszertana kvantitatív kutatás, CAPI (számítógéppel támogatott személyes interjú) adatfelvétellel, a célcsoportra nem, korcsoport és regionális eloszlás szerint reprezentatív mintán.


Fejfájások és a fájdalomérzet forrásai

Vajon miért érzünk bizonyos fájdalmakat elviselhetetlenebbnek?

A fejfájás igen gyakori panasz – egy világszintű felmérés alapján a nők 36%-a, míg a férfiak 19%-a szenved visszatérő fejfájásban. Előfordul, hogy más betegségek tüneteként merül fel ez a panasz, de különösebb kiváltó ok nélkül, elsődleges, vagyis primer fájdalomként is gyakran jellemző lehet.

 

Időjárási frontok hatása a szervezetünkre

Az időjárás emberi egészségre gyakorolt hatása jól ismert tény, mára már külön tudományterület foglalkozik ennek kutatásával, melyet bioklimatológiának nevezünk. A bioklimatológia tudományához kapcsolódóan a szakmai ismeretanyag csak az utóbbi pár évben gyűlt össze, hiszen korábban csak népszokásokra, hagyományokra alapoztuk ez irányú tudásunkat – tapasztalatainkra, megfigyeléseinkre hagyatkozva.

 

Keresd az új 30 darabos Algoflex Rapidot tablettánként akár 30%* kedvezménnyel!
Szüntesd meg a fejfájásodat már az első jeleknél az Algoflex Rapid lágyzselatin kapszulával, aminek hatóanyaga gyorsan felszívódik.

 

*A 10-es kiszerelesű Algoflex Rapid egy kapszulára eső árához képest, a IQVIA Pharmatrend által mért,  az elmúlt két hónapra vonatkozó bruttó fogyasztói átlagár alapján.

SAHU.IBU.18.10.0549(2018.10.10.)


Csillapítsd kínzó fejfájásod a 1,5x-es hatóanyag-tartalmú* Algoflex Fortéval!
Algoflex Forte, erős ellenfele a fájdalomnak. 

*Az Algoflex 400 mg filmtabletta hatóanyag-tartalmához képest.
SAHU.IBU.18.09.0510(2018.09.18.)

Algoflex láz- és fájdalomcsillapító kalkulátor

Algoflex Baby szuszpenzió 3 hónapos kortól, illetve 5 kg feletti gyermekek esetében, az Algoflex Junior szuszpenzió pedig 6 éves kortól, illetve 20 kg felett alkalmazható. Bizonytalan az adagolást tekintve? Keresse fel, az Algoflex láz- és fájdalomcsillapító kalkulátort és tájékozódjon a megfelelő adagolásról.


Mitől fáj a gyerek feje... és a szülőé?

Iskolakezdés a köbön!

Aki egy kicsit is emlékszik a gyerekkorára, annak az őszről biztosan nem csak a levélhullás jut eszébe. Ott van mindannyiunk emlékezetében az az édeskés-szomorkás érzés, ami az iskolakezdéssel jár: újra beülni a padba napról napra, füzetek, tollak, régi barátok és újak, számonkérések és megfelelési kényszer.


Ha a vakációnak vége: indul a stressz

Ha szülőként már attól is előre kirázza a hideg, hogy beköszönt az ősz, és újra készülnie kell a korai sötétedésre és hidegre, inkább ne is gondoljon arra, mekkora stresszforrás lesz az egész család számára, ha gyermekének iskolapadba kell ülnie szeptemberben. Sokaknál túl nagy a nyomás ebben az időszakban: a csemetének például egyedül kell megküzdenie az első napok nehézségeivel, a teljesítménykényszerrel, az őt körülvevő elfogadó vagy kevésbé elfogadó közösséggel, a felelősség érzésével.

Nyár, szórakozás, mozgás - fájdalom nélkül

A téli hónapok alatt talán ezerszer kívánta ön is: bárcsak jó idő lehetne; bárcsak nyár lenne már; bárcsak végre kirándulhatnánk a családdal; bárcsak kimehetnék futni anélkül, hogy megfagyjak; vagy bárcsak itt lenne a szabadtéri koncertek ideje is…

Hát- és derékfájás, mint munkahelyi ártalom

A hát- és derékfájás az ülőmunkát végzők munkaköri leírásának része lehetne. Napjainkban rengeteg időt töltünk a számítógép előtt görnyedve: egész nap a munkahelyen, majd otthon, akár kikapcsolódásként is. Ennek azonban számtalan mellékhatása van, mely akár komoly fájdalommal is együtt jár – ilyen a hát- és derékfájás is, mely az egyik leggyakoribb munkához köthető egészségügyi probléma a 45 év alattiak körében.

Utolsó módosítás: 2019.01.23.

Frontjelentés

Hétfőn továbbra is kettősfront hatásával kell számolni. A meleg- és hidegfronti hatás egész nap kitart, estére valamelyest mérséklődik a hatásuk. Egyre markánsabb lesz az igénybevétel, ami különösen akkor érintheti rosszul, amennyiben vérnyomás-ingadozással küzd, vagy szívbetegségben szenved. Fejfájás és migrénes panaszok jelentkezhetnek, emellett izom- és hasi görcsök is felléphetnek önnél. Borsmenta és citromfű keverékéből készült teát válasszon a panaszok csökkentésére, ezt pedig immunerősítés céljából ízesítse mézzel. Erős, helyenként viharos szél várható, ha erre érzékeny nyugtalanságot, ok nélküli idegi feszültséget érezhet. Ha mindez az alvásban is zavarja, akkor lefekvés előtt párologtasson levendula illóolajat a hálószobában, vagy vegyen egy levendulás fürdőt. A felhős, borult időben lehangoltabbak is lehetünk, csökken a teljesítőképesség, alacsonyabb lehet hőérzetünk és romlik a komfortérzetünk. A nyirkosabb, csapadékosabb időben ajánlott vastagabb, vízálló ruházatot felvenni, növekszik a megfázásveszély. Fontos a folyamatos C-vitamin bevitel, az immunrendszernek szüksége van az erősítésre. Jó, ha már a reggelihez friss zöldségeket fogyasztunk, és napközben is sok idénygyümölcsöt eszünk, a fázósabbaknak pedig a meleg teákat ajánljuk – ezt is ízesíthetjük friss citrommal.

Az Algoflex Forte frontok idején is hatékonyan csillapítja fejfájását, míg az Algoflex Izom+Ízület és az Algoflex Dolo gél komplex megoldást nyújt különböző izom- és ízületi fájdalmak kezelésére.

Érdekességek

Fejfájás

A fejfájás kialakulása függ az életkortól is. Kisgyerekeknél általában valamilyen betegség kísérő tüneteként, vérszegénység, látásproblémák miatt alakul ki. Felnőttkorban általában a stressz, elhízás, magas-vérnyomás a szerepel a fejfájás okai között. Idősebb korban a nyaki erek meszesedése, gerinccsigolyák kopása, reumás gyulladásos folyamatok kísérő tünete lehet a fejfájás.