Printed From:

Kvantitatív kutatás a fájdalommal küzdők körében Magyarországon

A Szinapszis Piackutató és Tanácsadó KFT. a Sanofi-Aventis Zrt. megbízásából 2020. májusában kutatást végzett a fájdalomcsillapítók fogyasztásáról Magyarországon.


Megfájdult a fejed? De mitől?

Előfordult már veled olyan, hogy épp beleástad magad a munkába, tanulásba, amikor hirtelen megfájdult a fejed? Így képtelenség koncentrálni! Miért épp most kellett megfájdulnia? Ez jó kérdés. Nálad ez csak költői kérdés vagy valóban megpróbálsz rájönni, hogy mi váltotta ki nálad a fejfáját?

Inspiráló fájdalom

Itt a tavasz, újra mozgásban vagyunk. A lendületes kezdés, vagy egy hirtelen mozdulat mégis kedvünket szegheti, hiszen azonnal megvan a baj: az ízületi és izomfájdalom valamint a csontok, inak fájdalma visszavetheti lelkesedésünket, pedig…


Hétköznapi minitorna

Napi 6-8 óra ülőmunka. Fizikailag megterhelő munka. Állva végzett munka. A különböző életvitel különböző módon terheli meg a testünket, de hosszú távon egyaránt okozhat hát- és derékfájást!

Te mit teszel, ha rád tör? Tippek, trükkök fejfájás ellen

A fejfájásnak számtalan oka lehet, ráadásul több típusa is van (pl. migrén, cluster, tenziós). Ha gyakran szenvedsz fejfájástól, mindenképp fordulj orvoshoz, hogy fény derüljön az okára! Viszont abban a pillanatban, amikor rád tör a fájdalom, általában csak egyetlen dolog lebeg a szemed előtt: hogy minél előbb elmúljon.

Neked is fáj? Te mit használsz?

A negyvenhez közeledve vagy azon túl egyre gyakrabban jelentkezik a makacs hát- és derékfájás, sajognak az ízületeink. Évről évre idősebbek leszünk, ez sajnos tagadhatatlan, de ennek nem kell feltétlen hatással lennie a mindennapokra.

Te is szereted a gyors megoldásokat? Mindig sietsz, próbálsz időt spórolni, nem akarsz várni? Akkor miért ne választanád a gyors megoldást akkor is, ha fáj a fejed?
Az Algoflex Rapid lágyzselatin-kapszulában lévő oldott hatóanyag azonnal felszabadul, gyorsabban csillapítva így a fájdalmat.

SAHU.IBU.19.09.0347 (2019.09.19.)

Utolsó módosítás: 2020.04.23.

Algoflex – a fájdalom specialista

Az Algoflex fájdalomcsillapító termékcsalád hatóanyaga az ibuprofén, amely fájdalomcsillapító hatása mellett gyulladáscsökkentő is. Az Algoflex termékcsalád tagjai számos fájdalomra kínálnak megoldást, legyen szó fejfájásról, izom- és ízületi fájdalomról, menstruációs fájdalmak csökkentéséről, illetve lázról és gyulladásról.

Érdekességek

Fejfájás

A fejfájás kialakulása függ az életkortól is. Kisgyerekeknél általában valamilyen betegség kísérő tüneteként, vérszegénység, látásproblémák miatt alakul ki. Felnőttkorban általában a stressz, elhízás, magas-vérnyomás a szerepel a fejfájás okai között. Idősebb korban a nyaki erek meszesedése, gerinccsigolyák kopása, reumás gyulladásos folyamatok kísérő tünete lehet a fejfájás.

Lázas gyermeked? Segít az Algoflex lázcsillapító kalkulátor!