tags on every page of your site. -->

Printed From:

Algoflex Izom+Ízület

Algoflex Izom+Ízület

Akár egész napon át tartó fájdalomcsillapítás

Izom és ízületi fájdalomra Folyamatos hatóanyag-leadás 300 mg ibuprofén Akár egész napon át hat

Az Algoflex Izom+Ízület 300 mg retard kemény kapszula az egyetlen vény nélkül kapható retard fájdalomcsillapító Magyarországon. Ellentétben a hagyományos tablettákkal, a retard formátum lehetővé teszi a hatóanyag folyamatos leadását, így hosszantartó, akár egész napon át tartó fájdalomcsillapító hatást nyújthat.*

*reggel és este 2-2 kapszula bevétele esetén

Adagolás

Adagolás

A maximális napi adag felnőtteknek: 4 kapszula (1200 mg ibuprofén).
12 évesnél idősebb gyermekeknek és serdülőknek: 2 kapszula (600 mg ibuprofén). A maximális napi adag elérése után további kapszula nem vehető be!

  • Felnőtteknek: 1 vagy 2 kapszula reggel és este.
  • 12 évesnél idősebb gyermekeknek és serdülőknek: 1 kapszula reggel és este.

Hatóanyag

Az Algoflex Izom+Ízület kapszula hatóanyaga az ibuprofén, mely az úgynevezett nem-szteroid gyulladáscsökkentő szerek közé tartozik. Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és lázcsillapító hatással is rendelkezik. Közel 60 éve forgalomban.

Az ibuprofén számos gyógyszerformában (tabletta, szuszpenzió, krém) kapható önmagában vagy kombinációban. Magyarországon vény nélkül kapható a legtöbb ibuprofén tartalmú gyógyszer, napi 1200 mg-ot meg nem haladó dózisban széles körben alkalmazható különböző állapotok kezelésére, úgymint heveny fájdalom, láz, meghűlés.1 Az Algoflex többféle ibuprofén készítményt kínál, amelyben megtalálható a folyamatos hatóanyagleadásra képes retard formátum, vagy a gyomorkímélő lágy kapszula is.

Hatóanyag
Hatóanyag

Alkalmazási javaslatok

A fájdalom a szervezetünk egyik fontos tájékoztatása. Segítségével információt kapunk külső és belső környezetünkről. A fájdalom tehát kellemetlen, de hasznos védekező reakció is egyben. Ma már számos fájdalomcsillapítási megoldás áll rendelkezésre, ezért a fájdalom hosszantartó tűrése felesleges. Nagymértékben rontja életminőségünket, negatívan hat közérzetünkre, ezáltal életünk minden területén változásokat idéz elő, koncentrálóképességünk csökken, ingerlékenységünk viszont nő. Az Algoflex termékcsalád különböző fájdalmakra kínál hatékony segítséget.
Az Algoflex Izom+Ízület kapszula hatóanyaga az ibuprofén, mely fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és lázcsillapító hatással is rendelkezik. Akut izom- és ízületi fájdalmak (például akut gyulladásos eredetű izom- és ízületi fájdalom, lágyrész sérülések, duzzanatok) rövidtávú kezelésére javasolt.
Az Algoflex Izom+Ízület 10, 20 és 30 db-os kiszerelésben kapható a gyógyszertárakban.
A kapszulát egészben kell lenyelni, bőséges folyadékmennyiséggel, lehetőleg étkezés közben vagy közvetlenül étkezés után.
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve, ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Az Algoflex Izom+Ízület kapszula alkalmazása a terhesség harmadik trimeszterében (a terhesség utolsó 3 hónapjában) ellenjavallt.
A terhesség első és második trimeszterében csak nagyon indokolt esetben adható. Terhességet tervező nőnek vagy a terhesség első, illetve második harmadában a legkisebb hatékony adagot a lehető legrövidebb ideig kell alkalmazni.

Az ibuprofén és bomlástermékei kis mennyiségben kiválasztódnak az anyatejbe. Mivel mindeddig nincs tudomásunk arról, hogy a csecsemőre káros hatást fejtene ki, ezért az ibuprofén rövid távú alkalmazásakor általában nem szükséges a szoptatás megszakítása.
Betegtájékoztató

Betegtájékoztató

Töltse le a betegtájékoztatót!

Hol kapható?

Hol kapható?

Nézze meg, hol tudja beszerezni a vény nélkül kapható Algoflex fájdalomcsillapító termékeket!