tags on every page of your site. -->

Printed From:

Algoflex Duo

Algoflex Duo

Koffeinnel, ami lendületet ad

Gyors Hatékony 400 mg ibuprofén + 100 mg koffeinnel

Az Algoflex Duo 400 mg/100 mg filmtabletta ibuprofén, 100 mg koffeinnel kombinálva még gyorsabb és erősebb fájdalomcsillapítást nyújt a 400 mg monokomponensű ibuprofénhez képest, ugyanakkor a koffein lendületet is ad.

Adagolás

Adagolás

A készítmény kezdő adagja felnőtteknek: 1 db filmtabletta (400 mg ibuprofén és 100 mg koffein). Szükség esetén újabb adag (1 db filmtabletta) bevehető, de ne lépje túl egyetlen 24 órás időszakban sem a 3 db filmtabletta (1200 mg ibuprofén, ill. 300 mg koffein) összadagot. Az adagok nem szedhetők 6 óránál rövidebb időközönként. További részletek az adagolásról a betegtájékoztatóban.

  • Egyszeri dózis: 1 db filmtabletta (400 mg ibuprofén és 100 mg koffein)
  • Maximális napi dózis: 3 db filmtabletta (1200 mg ibuprofén és 300 mg koffein)

Hatóanyag

Az Algoflex Duo 400 mg/100 mg filmtabletta hatóanyaga az ibuprofén, mely az úgynevezett nem-szteroid gyulladáscsökkentő szerek közé tartozik. Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és lázcsillapító hatással rendelkezik. Közel 60 éve forgalomban.

A gyógyszer 400 mg ibuprofén mellett 100 mg koffeint is tartalmaz, amely arra szolgál, hogy a fájdalomcsillapító hatását fokozza. A koffein kezdeti stimuláló hatással van a vérnyomásra, a pulzusszámra, és élénkítő hatásával javítja az egyes szervek vérellátottságát, tágítja a légutakat, és serkenti a vizelet-elválasztást1.

Hatóanyag
Hatóanyag

Alkalmazási javaslatok

A fájdalom a szervezetünk egyik fontos tájékoztatása. Segítségével információt kapunk külső és belső környezetünkről. A fájdalom tehát kellemetlen, de hasznos védekező reakció is egyben. Ma már számos fájdalomcsillapítási megoldás áll rendelkezésre, ezért a fájdalom hosszantartó tűrése felesleges. Nagymértékben rontja életminőségünket, negatívan hat közérzetünkre, ezáltal életünk minden területén változásokat idéz elő, koncentrálóképességünk csökken, ingerlékenységünk viszont nő. Az Algoflex termékcsalád különböző fájdalmakra kínál hatékony segítséget.
Az Algoflex Duo akut közepesen erős fájdalom, mint pl. fogfájás, fejfájás, rövidtávú, tüneti kezelésére alkalmazható. A gyógyszer kizárólag rövid távú alkalmazásra javasolt, vagyis a kezelés időtartama nem haladhatja meg a 3 napot.
Az Algoflex Duo 24 db-os kiszerelésben kapható a gyógyszertárakban.
Koffeintartalma miatt 18 éves kor alatt a készítmény nem ajánlott.
Az érzékeny gyomrú betegeknek ajánlott az Algoflex Duo étkezések során történő bevétele.
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve, ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A terhesség első 6 hónapjában ez a gyógyszer csak kezelőorvosa jóváhagyásával szedhető. A terhesség utolsó 3 hónapjában ez a gyógyszer nem alkalmazható.

A hatóanyagok, az ibuprofén és a koffein, átjutnak az anyatejbe. A szoptatott csecsemőnél ingerlékenység léphet fel, és megváltozhatnak az alvási szokásai. Szoptatás alatt az Algoflex Duo csak abban az esetben alkalmazható, ha arra feltétlenül szükség van.
Betegtájékoztató

Betegtájékoztató

Töltse le a betegtájékoztatót!

Hol kapható?

Hol kapható?

Nézze meg, hol tudja beszerezni a vény nélkül kapható Algoflex fájdalomcsillapító termékeket!